تهدید هجوم ریز گردها با خشک شدن مرداب انزلی :: ZIBAKENAR

مجله اینترنتی زیباکناری

تهدید هجوم ریز گردها با خشک شدن مرداب انزلی

  • ۶۳۶

عضو مجمع نمایندگان استان گیلان گفت: با خشک شدن تالاب انزلی، هجوم ریزگرد‌ها کل کشور را تهدید می‌کند.

احمد دنیامالی عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مورد آخرین وضعیت تالاب انزلی اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های کارشناسان محیط زیست اگر تغییرى در رویه‌های موجود برای حفظ و نگهداری این تالاب بین‌المللی انجام نشود، در کمتر از ۱۰ سال آینده می‌میرد و زندگی و معیشت حدود یک و نیم میلیون نفری که به تالاب وابسته هستند هم از بین می‌رود.

به گفته او این هشدار‌ها تنها مختص به اهالی گیلان نیست بلکه تهدیدی برای کل کشور است، هجوم ریزگرد‌ها با خشک شدن این تالاب کل کشور را تهدید می‌کند.

در کنار خشکی که این تالاب را تهدید می‌کنند عواملی همچون پساب‌های کشاورزی، فاضلاب‌های صنعتی، رسوب‌ها، فاضلاب‌های شهری از مهم‌ترین آلاینده‌های است که وارد این تالاب شده و امروز اگر از طرف سازمان‌ها و نهاد‌های متولی اقدامی موثری صورت نپذیرد سرنوشت تلخ زاینده رود و ارومیه در انتظار آن خواهد بود.

عضو مجمع نمایندگان استان گیلان می‌گوید: با منابعی که هر ساله برای احیای تالاب انزلی اختصاص داده می‌شود نمی‌توان این تالاب را زنده کرد.

در حال حاضر پیش نویس طرح نجات تالاب انزلی در دستور کار است، مدیریت نادرست و ناپیوسته بین بخش‌های متفاوت احیای انزلی را سخت کرده است. اگر مدیریت درستی برای زندگی دوباره تالاب انزلی در نظر گرفته نشود بی شک خشکی همچون زاینده رود و گاوخونی را به دنبال خواهد داشت.

برای احیای تالاب انزلی باید موضوعات بودجه‌ای، نرم افزاری و سخت افزاری موضوع را هم پیگیری کنیم.

به گفته نماینده مردم انزلی در مجلس یازدهم؛ در حال حاضر کارگروه تالاب‌ها زیر نظر معاون اول رئیس جمهور است که بر اساس آن ۲ هزار و ۵۸۰ هزار میلیارد تومان منابع را ظرف ۷ سال به منابع آب و فاضلاب اختصاص داده‌اند که علاج خشکی تالاب انزلی نیست. بر همین اساس برای احیای تالاب‌ها باید یک کار ملی صورت بپذیرد.

دنیامالی گفت: باید طرحی برای احیای تالاب‌ها به ویژه تالاب انزلی ارائه شود که درحوزه‌های مختلف آبخیزداری، آبخوان‌داری، شیلات و حتی گردشگری تالاب‌ها دیده شوند تا شاهد تصمیمات مقطعی برای احیای آن‌ها نباشیم.

تالاب انزلی یکی از زیستگاه گونه‌های نایاب آبزیان، پرندگان و گیاهان نایاب است، از زیست بوم‌های ارزشمند جهان که از سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون بین المللی رامسر به ثبت رسید.

زمانی که این تالاب بین المللی ثبت شد، پهنه اش حدود ۲۲ هزار هکتار بود، اما اکنون به کمتر از ۱۰ هزار هکتار رسیده است.

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ترانه گیلکی تی خنده معین خدابنده

ورود