-
سه شنبه, ۱۳ اسفند ۱۳۹۸، ۰۸:۴۵ ق.ظ
-
۸۹۱
یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در پاسخ به این سوال که آیا ویروس میتواند از طریق غذا منتقل شود، گفت: این ویروس به طور مستقیم از طریق دستگاه گوارش نمیتواند فرد را مبتلا کند.
دکتر رضا غیاثوند، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: تجربه با سارس و مرس نشان میدهد که افراد از طریق غذا، آلوده به ویروس نمیشوند بنابراین بعید است که این ویروس از طریق غذا منتقل شود و هیچ مدرکی در مورد این اتفاق با کرونا ویروس تا به امروز وجود ندارد.
وی افزود: ویروس کرونا به میزبان زنده (حیوان یا انسان) نیاز دارد تا رشد کند بنابراین انتظار میرود که پختوپز کامل ویروس را بکشد زیرا میدانیم که فرآیند گرمایی حداقل ۳۰ دقیقه با 60 درجه سانتی گراد حرارت برای از بین بردن سارس موثر است.
دکتر غیاثوند تاکید کرد: این ویروس به طور مستقیم از طریق تماس با مایعات بدن فرد مبتلا (به عنوان مثال قطرات از سرفه یا عطسه) و به طور غیر مستقیم از طریق تماس با سطوحی که با ذرات آلوده پرتابی فرد مبتلا یی که سرفه یا عطسه میکند آلوده شدهاند، منتقل میشود.
وی ادامه داد: اطلاعات فعلی حاکی از آن است که این ویروس ممکن است چند ساعت در سطوح زنده بماند مواد ضدعفونی کننده خانگی ساده میتوانند آن را بکشند. ضمن اینکه تحقیقات در مورد شناسایی منبع شیوع بیماری و روشهایی که میتواند به مردم منتقل شود ادامه دارد.
دکتر غیاثوند با اشاره به اینکه کارکنانی که با مواد غذایی سر وکار دارند برای کاهش احتمال این ویروس چه کاری میتوانند انجام دهند؟، گفت: این امکان وجود دارد که کارکنان مرتبط با مواد غذایی ویروس را با سرفه کردن یا عطسه کردن به مواد غذایی انتقال دهند یا از طریق تماس دست آلوده این ویروس را به مواد غذایی منتقل کنند بنابراین باید موارد بهداشتی به خصوص بهداشت دستها را به دقت رعایت کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در نهایت خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که توصیههای استاندارد این سازمان برای کاهش در معرض قرار دادن و انتقال یک سری بیماریها به کار گرفته شوند. این موارد عبارتند از رعایت کامل بهداشت دستها
رعایت اصول بهداشتی درهنگام سرفه یا عطسه کردن، رعایت اصولی ایمنی مواد غذایی و پرهیز از تماس نزدیک با هر کسی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه را داشته باشد.